Ghinion pentru argeșeni în Senat! Tăriceanu: "Vom sesiza CCR"

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat de la tribuna Senatului că va sesiza CCR, după ce președinte al acestei camere a fost ales Teodor Meleșcanu. Fostul ministru de externe a fost susținut și propus de PSD, iar ALDE l-a propus pe argeșeanul Iani Popa. A treia propunere a venit din partea PNL, în persoana Alinei Gorghiu- și ea cu orgini în Argeș.

Din păcate pentru argeșeni, Meleșcanu a avut câștig de cauză, după două tururi de alegeri în Senat. După primul tur, Iani Popa s-a retras, rugându-și colegii să o voteze pe Alina Gorghiu. Chiar și așa însă, Meleșcanu a devenit președinte al Senatului, cu 73 de voturi contra cele 59 strânse de senatorul liberal.  

Pentru că Meleșcanu, la momentul votului, nu era exclus din ALDE, Tăriceanu a susținut că nu s-a respectat procedura și regulamentul, din partea ALDE existând doi candidați, în loc de unul.  

"Acest lucru nu va rămâne fără urmări, vom face sesizare la CCR"- a spus Tăriceanu, el însuși pornind toată nebunia prin părăsirea funcției de președinte al Senatului și ieșirea de la guvernare.