Delegație PNȚCD Argeș, la inaugurarea casei memoriale "Iuliu Maniu"

Casa memorială „Iuliu Maniu” din localitatea Bădăcin, județul Sălaj, va fi inaugurată sâmbătă, 12 octombrie 2019, cu ocazia finalizării lucrărilor de reabilitare realizate în cadrul campaniei publice „Salvați istoria națională, salvați Casa lui Iuliu Maniu!”, inițiate de preotul Cristian Borz în anul 2015, cu sprijinul Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, al Primăriei Oradea, al mai multor fundații, binefăcători și donatori din țară și străinătate.

La eveniment va participa și o delegație a PNȚCD Argeș, care va fi alături de președintele partidului, Aurelian Pavelescu. Organizația județeană va fi reprezentată de președintele Gheorghe Dinescu și Sebastian Aldea, ambii vicepreședinți la nivel național și de prim-vicepreședintele PNȚCD, George Rizescu.

Țărăniștii vor participa la manifestările organizate de parohia greco-catolică Bădăcin: slujba de sfințire a Casei Memoriale „Iuliu Maniu”și depunerile de coroane la bustul înaintașului țărănist. Fost președinte PNȚCD, Iuliu Maniu s-a născut la Bădăcin în 1873. Marele om politic a decedat în 1953, încarcerat de comuniști în închisoarea de la Sighet.