Consiliul Județean spune adio Vilei Florica! Ministrul Culturii o face muzeu!

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, nu va mai prelungi contractul de comodat cu Consiliul Județean Argeș pentru administrarea Vilei Florica din Ștefănești. Casa Brătienilor a fost cumpărată în urmă cu doi ani de la moștenitori de către minister, dar lăsată în continuare în administrarea Consiliului Județean Argeș. 

Președintele social-democrat, Dan Manu, a interzis însă anul acesta accesul liberalilor în Vila Florica de ziua PNL, deși devenise tradiție organizarea unor simpozioane și evenimente acolo cu această ocazie. În plus, au apărut din nou informații despre activitățile de "protocol" desfășurate de CJ Argeș la Vila Florica, sub paravanul Centrului de Cultură Brătianu.

În aceste condiții, ministrul Gheorghiu a anunțat azi, la Pitești, că va transforma Vila Florica în muzeu național, urmând să vorbească pe această temă cu premierul Ludovic Orban. Ministrul a dezvăluit faptul că Dan Manu, președintele CJ Argeș, i-a vorbit despre costurile cu imobuilul, sugerând să "împartă" în continuare cheltuielile. Nu a fost însă convingător.

"Eu am o cu totul altă viziune legată de această clădire. Voi pleda în fața premierului pentru înființarea Muzeului Brătianu, sub autoritate guvernamentală, pentru a-i da o altfel de greutate. Au fost și evenimente mai puțin pplăcute acolo, unii aveau acces, iar alții nu", a declarat ministrul Ghoerghiu. Ministrul a spus că vor fi asigurate fondurile pentru funcționarea muzeului, în ciuda faptului că ministerul pe care îl conduce este unul "'sărac".

Andri Irimia