Primar de oraș din Argeș a pierdut procesul cu ANI. Vezi de ce nu-și pierde mandatul!

Primarul orașului Costești, Ion Baicea, a pierdut vineri procesul cu Agenția Națională de Integritate, judecat la Înalta Curte de Casație și Justiție. Primarul ne-a declarat că va socoti foarte bine pașii pe care îi va face de acum încolo, Prefectura Argeș urmând să emită în perioada următoare ordinul de demitere. Acest ordin va putea fi însă atacat în instanță, în Argeș având câștig de cauză, de exemplu, anul trecut, primarii din Pitești și Ungheni. 

Speța pentru care primarul Costeștiului a intrat în colimatorul ANI, în 2016, este una ridicolă. Astfel, Baicea ar fi fost în stare de incompatibilitate în perioada 19 iunie 2012 – 14 ianuarie 2013 întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calităţile de membru în Consiliul de Administraţie al Liceului Teoretic Costeşti, în Consiliul de Administraţie al Liceului Tehnologic Costeşti şi în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Costeşti, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Primarul Ion Baicea ne-a declarat că a dorit doar să ajute unitățile de învățământ din Costești, lucru confirmat de investițiile majore făcute în Educație de-a lungul anilor de către Primărie. De altfel, edilul are la dispoziție căi de atac pentru a-și continua mandatul de primar. 

Andri Irimia