Deputat argeșean: “Magistrații nu au dreptul la grevă. Au pensii indecente”

Deputatul social-democrat argeșean Radu Vasilică susține că va vota împotriva pensiilor speciale, pe care le consideră niște privilegii nemeritate. Vasilică susține că protestul magistraților, care își apară propriile pensii speciale, nu sunt legale și nu se justifică, la o pensie medie în sistem de 19.000 lei/lună.

“Eu nu sunt de acord cu pensiile speciale și nu am fost niciodată. Știu că partidul meu a contribuit la crarea unor categorii de pensii speciale, ne=am asuamt greșeala, important e că vrem s-o îndreptăm. Este și o presiune socială importantă, pentru respectarea unui principiu generos în social-democrație: echitatea. Eu și colegii mei vom vopta cu 3 mâini această lege, deși pentur noi va însemna eliminarea unor indemnizații. Au fost incluse la abrogare aproape toate categoriile de pensii speciale și de serviciu”, a declarat Radu Vasilică.

Acesta a completat, spunând că protestele magistraților și grefierilor sunt ilegale. Deputatul PSD se așteaptă ca societatea civilă să ia atitudine împotriva acestor manifestări, care blochează instanțele de judecată.

“Funcționarii au închis instanțele, protestează azi din nou. Din punctul meu de vedere, sunt acțiuni cel puțin 90% ilegale, pentru că în lege scrie că magistrații nu au dreptul la grevă. Ei o transformă în protest, dar pun lacătul pe instanțe, pentru pensii care ajung în medie la 19.000 lei/lună. Mi se pare indecent. Eu nu cred că vor sta în grevă la nesfârșit și mă aștept ca presiunea publică a justițiabililor, a oamenilor simpli, a ONG-urilor, să fie mai mare decât cea din partea unor categorii favorizate”, a spus Vasilică.

Andri Irimia