Primărița din Ștefănești, mesaj ca la balamuc: “De 4 ani duc o luptă continuă cu Consiliul Local”

După cum v-am informat, primărița din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, bate pe la ușile sediului central al PNL, ca să-și găsească un partid din partea căruia să candideze în iunie. Până va obține însă carnetul de membru de partid, după ce a fost exclusă din PSD, Ioana Dumitru le cere cetățenilor din Ștefănești sprijinul în continuare. Asta după ani irosiți în ceea ce privește investițiile, angajări fără număr pe pile și afaceri oneroase și dubioase.

Mesajul său este ca la balamuc, în condițiile în care recunoaște că nu s-a putut înțelege cu cei din Consiliul Local, motiv pentru care localitatea a avut foarte mult de suferit. Scandalul continuu, agresiunile fizice și verbale din cadrul administrației locale, protestele locuitorilor din oraș și balamucul din Primărie sunt astfel asumate de edilul orașului. Singurul plus ar fi excluderea din Primărie și din PSD a fostului viceprimar, Ion Mihalcea- colaborator de bază însă, la începutul mandatului, al primăriței. 

“Acum 4 ani, ați ales să mergem pe același drum. Un drum greu și frumos, în același timp, în care dumneavoastră mi-ați acordat încrederea, iar eu m-am străduit să vă respect munca și doleanțele, deși activitatea mea și rezultatele mele depind în egală măsură de mine, ca primar al dumneavostră, dar și de cosiliul local.

De 4 ani, duc o luptă continuă cu un consiliu local, format din aceeași oameni, timp de 30 de ani, blocați în metehnele trecutului, care se opun civilizării Orașului Ștefănești și aducerii în legalitate a activității administrației publice locale, ca întreg. Nu numai că se opun acestui lucru, dar se opun chiar și legilor acestei țări. De 4 ani, lupt pentru intrarea în legalitate a unor structuri administrative care trebuie să fie organizate conform legii și nu sunt. Nu sunt și pentru că acest consiliu refuză, fără niciun temei, să aprobe niște măsuri legale, firești și necesare, deși au fost proiecte inițiate de mine și propuse în ședințe sau le amână prin cererea unor documente nejustificate.

De aceea, vă cer să luptăm pentru noi și nu între noi! Primăria orașului nu este dușmanul cetățenilor sau, cel puțin, nu mai este, așa cum se obișnuia până în urmă cu 4 ani.

Chiar și așa, în plin război, am reușit să câștigăm ”bătălii” importante, lucru pentru care vă mulțumesc”, a transmis primarul orașului Ștefănești.