Primarul Baicea a revenit pe funcție: "Nu e nicio problemă, pot să și candidez"

Liberalul Ion Baicea a revenit de azi pe funcția de primar al orașului Costești. Acesta a contestat în instanță ordinul prefectului, din 28 ianuarie, în urma căruia îi încetase mandatul. Primar interimar a fost viceprimaul Florin Sandu, de la PNL. Baicea spune că instanța a făcut dreptate, el pierzând un proces cu ANI pentru o speță penibilă și puerilă. Astfel, a fost declarat incomaptibil pentru că ar fi făcut parte din consiliul de administrație al unui liceu din oraș. Fapta este însă prescrisă, pe lângă faptul că nu era mare lucru.

Primarul Baicea ne-a declarat că va avea o discuție cu colegii din PNL. Din punct de vedere legal, acesta poate candida din nou, fiind foarte îndrăgit de locuitorii orașului, după trei mandate de primar în care a dezvoltat localitatea. În plus, PNL ar pierde singurul primar de oraș pe care îl are în Argeș dacă nu i-ar propune să candideze din nou.

"Întotdeauna am putut să candidez, nu e nicio problemă! Unii se făceau că nu înțeleg. De azi de la 12, prin decizie executorie, mi-am reluat atribuțiile de primar", ne-a declarat Ion Baicea.

Andri Irimia