Social –democrații propun soluții viabile pentru populație

Social democrații salută deciziile guvernaților de a lua măsuri de protecție socială prin plafonarea prețurilor la o serie de utilități, dar o analiză profundă a acestor măsuri arată că devin inutile atunci când oamenii rămân fără locuri de muncă și deci fără bani. Remarca social-democraților este una foarte bună, având în vedere că guvernanții au omis faptul că foarte multe societăți comerciale mici și medii și-au închis porțile, iar oamenii au fost trimiși acasă.

Ca urmare, social – democrați au depus deja în Parlament o serie de proiecte cu impact asupra vieții cetățenilor.

Iată argumentele aduse de PSD pentru susținerea măsurilor lor

"Guvernul a decis recent plafonarea prețului la utilități. O măsură bună, dar nu suficientă. 

Degeaba plafonezi prețurile la apă, gaze și curent electric, dacă puterea de cumpărare a românilor intrați în șomaj tehnic sau rămași fără loc de muncă este și va fi tot mai grav afectată de pandemia de coronavirus! 

Oricât ar costa aceste utilități, vor fi mulți cei care nu le vor putea plăti!

Singura soluție viabilă este aceea propusă de către PSD: și anume, amânarea plăților la utilități cu cel puțin trei luni, fără niciun cost suplimentar, și reeșalonarea la plată pe 12 luni, după ce situația revine la normal.

Pe de altă parte, Executivul trebuie să aibă urgent în vedere faptul că afacerile micilor antreprenori au fost lovite cel mai mult de „coronacriza” economică. Acești agenți economici s-au văzut puși în situația unui blocaj fără precedent. 

Ori, 95% din economia românească este formată din microîntreprinderi și firme mici cu 1 – 20 de angajați. E nevoie urgent de măsuri de sprijinire a acestor antreprenori și angajați!

Așadar, PSD susține adoptarea în regim de urgență, prin proiecte de lege, a unor măsuri vitale pentru oameni în această perioadă de criză și izolare determinate de pandemia coronavirus.

Reamintesc pe această cale că PSD a depus deja în Parlament următoarele proiecte de lege privind:

- Plafonarea prețurilor la alimente și medicamente;

- Amânarea plății facturilor la utilități;

- Suspendarea ratelor bancare, fără dobânzi și penalități; 

- Plata de către stat a șomajului tehnic;

- Amânarea obligațiilor de plată pentru companii - se amână cu 3 luni plata CAS, a chiriei, se eșalonează fără dobânzi și penalități datoriile scandente." a anunțat președintele PSD Argeș, Ion Mînzînă.

Faptul că politicieni din alte partide decât partidul de la guvernare vin cu soluții arată că e foarte necesară solidaritatea tuturor politicienilor și abandonul unor aroganțe politice prin care cei de la guvernare să nu ia în seamă măsurile celorlalți. Suntem într-o situație critică și nu mai e loc de bătălii politice sau orgolii.