Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu, despre detașarea lui Honțaru - instituția detasării nu trebuie folosită ca armă politică

Detașarea Sorinei Honțaru, fost director al DSP Argeș, la Galați stârnește controverse și întrebări la care cei din partidul aflat la guvernare trebuie să răspundă. Sorina Honțaru a fost mai întâi demisă de liberali de la conducerea DSP Argeș pe motiv de incompetență și acum este trimisă director executiv la DSP Galați, județ care s-a confruntat cu mult mai multe cazuri de coronavirus decât Argeșul și care are o situație mai dificilă de manageriat.

Vicepreședintele CJ Argeș, Marius Nicolaescu face o analiză pertinentă asupră acestei delegări, analiză din care reiese că, mai degrabă, Sorina Honțaru a fost mutată doar pentru a face loc unei camarile de partid, fără să țină cont liberalii că fac jocuri politice pe banii contribuabililor.

"Despre cum se cheltuiește banul public și ne batem joc de ,,spiritul și litera legii"!

Codul administrativ

Art. 505
Detașarea

,,Alin 1) Detașarea se dispune în interesul autorității sau instituției publice în care urmează să își desfășoare activitatea funcționarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni..."

Alin. 10) ,,Pe timpul detașării în altă localitate autoritatea sau instituția publică beneficiară este obligată să îi suporte costul integral al transportului, dus și întors, cel puțin o dată pe lună, al cazării și al indemnizației de detașare."

Interpretând cele două alineate rezultă că vor crește costurile cu detașările adică sunt bani publici cheltuiți în plus asta pentru binele instituției publice.

După cum am aflat astăzi din presă d-na Sorina Honțaru a fost detașată la DSP Galați.

Conform acestei decizii putem avea 2 situații:

1. Așa cum spune articolul din lege este nevoie urgentă de experiența d-nei
Sorina Honțaru la Galați, un județ cu multe cazuri de COVID, și este foarte bine că s-au gândit guvernanții la un om cu o asemenea experiență, deci se justifică cheltuielile în plus;

2. Este o ,,detașare" politică pentru a face loc clientelismului politic și atunci înseamnă că PNL își bate joc de banul public și, poate cel mai important, de spiritul și litera legii.

,, Instituția detașării" nu trebuie să fie folosită ca armă politică sau un mijloc răzbunare personală.
Dar cine mai ține cont de lege în acestă perioadă!?

PS. Am auzit că, după acest model, urmează și alți directori de instituții descentralizate să-și pună la bătaie experiența lor profesională la dispoziția altor județe!", scrie Marius Nicolaescu, vicepreședintele CJ Argeș.