Se cer explicaţii cu privire la banii împrumutaţi de ministrul Finanţelor la dobânzi mai mari decât restul ţărilor europene

77 de milioane de lei pe zi- acesta este ritmul în care guvernul Orban, prin ministrul Finanţelor, Florin Câţu se împrumută de la bănci şi nu dau nicio explicaţie cu privire la felul în care administrează aceşti bani, unde ajung ei şi cui servesc, fiind vorba de împrumuturi pe care românii vor fi nevoiţi să le achite generaţie după generaţie. Şi poate ar fi bine ca românii să îşi aducă aminte câte generaţii au stat în frig şi înfometate pentru a rambursa împrumuturile externe.

Preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă cere guvernului şi ministrului Câţu transparentizarea cheluielii banilor împrumutaţi şi sprijin pentru economia României.

"În timp ce premierul Ludovic #Orban plantează prin Argeș copaci deja înrădăcinați, Guvernul său își bate în continuare joc de țară. Marele “strateg” de la Finanțe, Florin Cîțu, împrumută pe bandă rulantă sume uriașe la dobânzi astronomice.

🔺Guvernul lui Iohannis se împrumută, în medie, cu 77 de milioane de #euro ÎN FIECARE ZI. Unde se duc însă acești bani? Nu vedem sprijin pentru mediul de afaceri, veniturile românilor sunt lovite de scumpiri, alocațiile copiilor nu le majorează - deși Parlamentul a dat lege în acest sens, pensiile nu le cresc, mari proiecte de infrastructură nu se fac.

️Și atunci, pentru ce se cheltuiesc aceste sume împrumutate la dobânzi de trei ori mai mari decât Polonia (1,34%), dublu față de Ungaria (1,88%) ori Grecia (1,84%) și de 20 de ori mai mult decat Bulgaria?

⚠️Răul produs de guvernarea #PNL în economie se numără în sute de mii de joburi dispărute, dar și în afaceri dubioase ale celor aflați la putere. Nu sunt bani pentru țară, dar sunt pentru partid și pentru oamenii apropiați de acesta!

 

Un ultim tun: Monica Anisie, ministrul Educației, face o mega-achiziție scandaloasă - pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat anunțul privind achiziția a 17 milioane de măști faciale de uz medical de tip II R, valoarea acestui contract ridicându-se la suma de 50 milioane lei, adică 10 milioane euro! O nouă achiziție cu dedicație, așadar, în stilul în care ne-a obișnuit PNL!

🔺E treaba lui că se umple de ridicol când se face că plantează copaci. Problema noastră e că premierul Orban și Guvernul lui îngroapă, de fapt, România!"- menţionează preşedintele PSD Argeş, Ion Mînzînă