Ministrul liberal al Agriculturii a mai dat un şut crescătorilor români de ovine

Importăm îmbrăcăminte de proastă calitate, făcută din fibre sintetice care provoacă multora alergii, iar lâna românească este arsă sau aruncată.

Ministrul Daia realizase un program de achiziţie a lânii prin intermediul unui proiect de ajutor de minimis pentru agricultorii români. Nu a durat prea mult, căci ministrul liberal al Agriculturii a aruncat la gunoi programul şi a mai dat un şut fermierului român.

Aşa susţine deputatul PSD Argeş, Nicolae Georgescu, care îl acuză pe ministrul liberal al Agriculturii că i-a păcălit pe crescătorii români de ovine că amână plata acestor subvenţii pentru lână că ar dori o schimbare de documentaţie când , de fapt, a eliminat acest ajutor, în timp ce Ministerului Educaţiei i s-a permis cheltuirea a 10 milioane de euro pentru o achiziţie scandaloasă.

"Bineînțeles, inițial, ministrul Agriculturii, domnul Oros, a vândut ”gogoși”. Acesta i-a păcălit pe crescătorii de ovine ce beneficiau de ajutor de minimis pentru lâna valorificată că programul va fi modificat în ceea ce privește documentația...

➡Apoi, însă, ce să aflăm⁉
➡Programul pentru lână va fi retras de Ministerul Agriculturii de la plată în 2020‼

➡În câteva cuvinte voi demonstra cât de important este programul pentru crescătorii de ovine:
☑Acest ajutor a fost aprobat în premieră în anul 2017 când crescătorii de ovine au primit un sprijin financiar de 1 leu/kg pentru lâna comercializată;
☑Anul trecut – plata a fost majorată de la 1 leu pe kg, la 2 lei. Deci, oamenii se bazau pe acești bani. Până la urmă, era meritul lor, în urma muncii lor!

➡Ce se va întâmpla acum cu fermierii⁉

➡Nu îi interesează pe guvernanți‼

➡Însă, pentru alte lucruri… dubioase sunt bani!!!

➡Pe site-ul Ministerului Educației a fost publicat anunțul privind achiziția de 17 milioane bucăți măști faciale de uz medical de tip II R. Valoarea acestui contract se ridică la suma de 10 milioane euro!!!

➡Tot pe site-ul Ministerului se publică și caietul de sarcini aferent acestei achiziții și aici avem surpriza să descoperim că termenul limită de depunere a ofertelor a fost de doar 4 ore de la data transmiterii invitației de participare...

➡Așadar, nicio firmă serioasă nu avea timp în doar 4 ore de la primirea invitației de participare să facă rost de toată documentația cerută de Ministerul Educației!!!

➡Îmi vin, așadar, în minte, vorbele jurnalistului Ion Cristoiu: “Dacă n-ar mai fi stare de alertă, ce s-ar face afaceriștii PNL care au importat milioane de măști și de termoscanere”?

➡Tot domnia sa mai nota... “Cum să renunți la purtarea obligatorie a măștii când afaceriști legați fie de Cotroceni, fie de Victoria au importat milioane de măști. Păi, dacă se renunță la purtatul obligatoriu sau dacă se admit anumite derogări, importatorii vor rămâne cu măștile în depozit. Avem astfel și o explicație a reticenței lui Ludovic Orban în fața excepțiilor. Chiar și imaginea unor excepții admise legal poate duce la micșorarea profitului întrezărit deja de clientela politică liberală...”!

➡Domnilor, este mai mult decât evident că această achiziție este aranjată!

➡Este cu “dedicație” pentru o firmă de casă a #PNL!

➡Așadar, pentru #fermierii #români – #NU sunt #bani!

➡Însă – #DA, sunt #bani pentru #achiziții #dubioase de la firmele de casă"- menţionează deputatul PSD de Argeş, Nicolae Georgescu.