Ministrul Tătaru își pune semnătura pe certificatele de deces ale bolnavilor cronici

 

Declarația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit căreia spitalele Covid nu se vor redeschide și pentru tratarea bolnavilor cronici lăsați efectiv să moară cu zile, a stârnit revolta Alianței Pacienților Cronici din România.

Președintele APCR , Cezar Irimia a declarat indignat că ministrul nu are capacitatea de organizare a spitalelor, că măsura este foarte proastă întrucât condamnă bolnavii la moarte și că nministrul Tătaru își va pune semnătura pe certificatul de deces al fiecărui bolnav cronic căruia i s-a luat dreptul la sănătate.

Bolnavii de cancer spun că nu au unde să se trateze sau sunt nevoiți să meargă la spitale aflate la mare distanță de casă.

Cezar Irimia spună că la insistențele medicilor, unii dintre ei au revenit la consultații, dar operații se fac în continuare extrem de puține.

”Sunt inițiative ale unor manageri buni care testează acești pacienți și grație presiunii noastre făcute asupra ministerului pentru a deconta  testările PCR pentru pacienții cu cancer prin DSP-uri, pacienții au început să se prezinte la medicii curanți. Nu mai vorbesc de intervențiile chirugicale care în continuare sunt mlimitate la 20% din total. Avem minister al COVID-ului, deci nu mai avem minister al Sănătății.”- a precizat președintele Asociației Bolnavilor Cronici din România.