Simona Bucura: 'Am votat pentru arestarea preventivă în caz de act sexual cu un minor!'

Ieri, deputatul Simona Bucura-Oprescu, secretar general al PSD Argeş, alături de colegii de partid au votat o serie de proiecte de lege importante pentru societate.

 

 Ieri, în ultima ședință de plen din prima sesiune ordinară a acestui an, am votat în Camera Deputaților pentru mai multe proiecte de #lege cu impact #social important.

 

Astfel, am votat pentru includerea în Codul Penal a prevederii exprese că se poate lua măsura arestării preventive în cazul în care din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârşit infracţiunea de act sexual cu un minor sau a racolat minori în scopuri sexuale.

Discriminarea prin asociere la locul de muncă, violența psihică, hărțuirea sau victimizarea, sunt, de ieri, interzise prin lege, în urma unei modificări inițiate, în principal, de parlamentarii #PSD.

De asemenea, asociațiile de pensionari vor putea primi, inclusiv de la autoritățile publice locale, bunuri mobile sau imobile necesare realizării scopului pentru care au fost înființate.

O altă lege importantă privește implementarea normelor europene pentru un acces mai ușor al persoanelor cu dizabilități în spațiile publice.

Nu în ultimul rând, votat și proiectele de lege care îi declară pe Mihai Viteazul, pe Horea Cloșca și Crișan drept martiri și eroi ai națiunii române., a transmis deputatul PSD.