“România Educată nu e România izolată!”

“România Educată nu e România izolată!”, susține deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura Oprescu. Parlamentarul argeșean 

susține că, în loc să acuze aberant că PSD ar fi responsabil pentru eșecul de a stăpâni pandemia, președintele Iohannis ar fi cerut mai bine explicații Guvernului său despre ce se întâmplă cu școala. 
 
“Milioane de copii, părinți și profesori așteaptă o decizie pe care Guvernul Orban se dovedește incapabil s-o ia și s-o comunice din timp. 
 
În timp ce în toată Europa s-au făcut planuri, s-au alocat fonduri și se fac pregătiri pentru ca școala să înceapă-n septembrie în condiții care să asigure o protecție maximum posibilă, în România puterea liberală tot imaginează scenarii și experimente care riscă să compromită grav educația și sănătatea actualelor generații. 
 
Nici Iohannis și nici Orban nu realizează urgența unor decizii care să fie comunicate din timp, astfel încât atât cei din conducerea școlilor, cât și profesorii, părinții ori copiii să știe ce urmează să se întâmple și să-și facă pregătirile necesare!
 
Puterea liberală nici măcar nu vrea să se inspire din exemplul ţărilor europene în privinţa sistemului de învăţământ pe timpul pandemiei. Sunt țări care au alocat milioane de euro pentru amenajările și modificările sălilor de clasă pentru revenirea elevilor la școală în condiții de siguranță.
 
La noi, nimic! Guvernul liberal bâjbâie și pune în pericol sistemul de educație!”, afirmă Simona Bucura Oprescu.