Primarul din Ștefan cel Mare se laudă cu proiecte despre care vorbea și în 2015

A apărut un nou obicei în rândul unor primari, care se mai vor o tură șefi pe la primării – lista cu realizări.

Nu se știe de ce fac liste cu tot felul de proiecte care, în mare parte, nu au fost realizate, sau cu care se prezentau și în campania din 2015. Un astfel de candidat este și Niculaie Vidan, de la Primăria Ștefan cel Mare. Acesta se prezintă în fața oamenilor din comună cu realizări nerealizate, de parcă oamenii din Ștefan cel Mare nu ar fi capabili să vadă realitatea.

Unul dintre proiectele cu care Vidan se mândrește tare este drumul cătrea Mânăstirea Glavacioc. Sigur, acest drum trebuia făcut pentru că Mânăstirea Glavacioc are o istorie atât de veche și interesantă, încât ar fi trebuit să devin loc de pelerinaj pentru turiști, dacă, comuna Ștefan del Mare ar fi fost administrată de un om cu viziune.

Drumul către Mânăstirea Glavacioc era motiv de mândrie pentru Niculaie Vidan încă din 2015, când încă nu luase noul mandat 2016 -2020. Atunci, primarul Vidan povestea despre niște studii de fazabilitate pentru care plătise 1 miliard de lei. Da, ați înțeles bine – 1 miliard de lei. Aceste studii vizau asfaltarea a 6 kilometri de drumuri comunale. Culmea e că dacă studiile costau un miliard, asfaltarea a 10 kilometri de drum costa 1,8 miliarde de lei. Foarte rentabile aceste studii de fezabilitate. În aceste studii de fezabilitate din 2015 figura și drumul către Mânăstirea Glavacioc. Sigur, timp de cinci ani, prirmarul Vidan a reușit să asfalteze 800 de metri. Nici parcarea de la mânăstire nu e gata. Sunt cinci ani de atunci și Dumnezeu știe câte miliarde de lei cheltuite pentru 800 de metri de drum.

Tot în 2015, același primar Niculaie Vidan se lăuda că se lucrează în foc continuu la canalizarea comunei și că s-ar fi ajuns deja la o acoperire de 60%. Aflăm acum că și în acest mandat s-a ocupat tot cu canalizarea. Inutil să mai spunem că și în 2015, bani pentru canalizare au fost de la guvern. Deci au fost, numai că, la Ștefan cel Mare canalizarea rămâne o prioritate veșnică a primarului Vidan și niciodată terminată.

Noroc cu PNDL, programul înființat de Guvernul PSD pentru dezvoltare locală că a reușit și Vidan cu bani de la Guvernul PSD să facă un dispensar uman, deși bani a avut tot timpul. Chiar în 2015 spunea că a avut 18 miliarde de lei excedent bugetar din 2014.

Mai rămâne un singur lucru din mandatul lui Niculaie Vidan – camerele de supraveghere și cam atât.