Daniel Constantin face promisiuni multe și după ce a îmbrăcat haina liberalilor. Cu realizările stă foarte prost!

Cine a uitat cine e și ce-a făcut Daniel Constantin de-a lungul anilor, ar face bine să înceapă să se informeze, căci la capitolul laude de sine, Daniel Constantin ocupă locuri fruntașe. Când vine însă vorba de realizări, omul lui Dan Voiculescu – securistul cu acte care s-a ocupat de banii din comerțul exterior al țării până în 1989 și devenit brusc extrem de bogat după 1990, rămâne mut, căci nu prea are ce să arate.

Daniel Constantin este tipul politicianului oportunist . Trece de la un partid la altul doar pentru a-i fi lui bine, căci nici ideile nu dau năvală în capul lui.

Trecut de la Partidul Conservator la ALDE și apoi la Pro România, Daniel Constantin a văzut în venirea la putere a liberalilor o oportunitate foarte bună și a sărit repede în barca lor. Pe la cancelariile domnești se zvonește că Daniel Constantin are o susținere serioasă din partea oamenilor din umbră, păpușarii oamenilor politici. Dacă ne amintim de dosarul de corupție în care era implicat și un coloner SRI, dar în care a fost chemat și Daniel Constantin, chiar am putea să fim mai atenți de unde îi vine vântul în pupa. Nu, nu vă așteptați că i-a clintit cineva un fir de păr die prețiosul cap. Nici că după ce a vuit presa că i=au fost blocate conturile, Daniel Constantin ar fi rămas în zdrențe. Pur și simplu, de Daniel Constantin nu se atinge nimeni și vom vedea pe parcurs cine e, de fapt, în spatele lui și cine îl păpușărește.

Oricum, pentru cei care au uitat, Daniel Constantin a fost ministru al Agriculturii și pentru a vedea că promite mult și nu prea face nimic vă amintim că în tot mandatul de ministru, fermierii au țipat ca din gură de șarpe pentru că subvențiile nu veneau și ei erau nevoiți să intre în competiție cu fermierii din alte țări în care politicul nu subminează economia propriei țări. Nu a fost capabil să facă nici măcar 10 metri de irigații, dar a făcut o lege a irigațiilor care nici acum nu funcționează. Să nu veniți să spuneți că a scăzut TVA-ul la pâine la 9% căci măsura s-a pierdut în sarabanda scumpirilor și doar cei din panificație dau bani mai puțini la stat, restul fiind compensat de taxele și impozitele pe care le plătim noi. Așadar, Daniel Constantin e doar un copil crescut la sântul lui Dan Voiculescu, tupeist, traseist și lipsit de realizări oriunde ar fi fost plantat. Sigur, el a prosperat, dar doar el.

Autor - Steluța Chiriță