Nicolae Pavelescu - Un sindicalist pentru Parlamentul României

PSD Argeș a plasat pe un loc super eligibil în Camera Deputaților un sindicalist vechi – Nicolae Pavelescu. Este un fel Miron Mitrea de Argeș. Vă mai amintiți de Miron Mitrea, fost sindicalist care bătea cu pumnul în masa miniștrilor pe motiv că moare de grija membrilor de sindicat? Totul a durat până în momentul în care lui Miron Mitrea i s-a dat pe la nas cu niște funcții politice . De atunci, din sindicalistul care cerea cu vehemență beneficii pentru muncitori, Mitrea s-a transformat în ministru.

Sindicaliștii trecuți în tabăra politică nu sunt prea iubiți de oameni . Pe bună dreptate, zicem noi, căci e uimitoare această transformare peste noapte dintr-un combatant, într-un politician care numai de necazurile oamenilor nu mai are chef. Ca să nu mai spunem de averile acumulate de liderii de sindicat, averi care în cea mai mare parte nu pot fi justificate.

Ca sindicalisti, Nicolae Pavelescu nu a fost chiar fruntea, căci viceliderul SAD, Ion Iordache a fost mult mai activ și mai guraliv decât Pavelescu.

Totuși, Sindicatul Automobile Dacia este de departe unul dintre cele mai puternice sindicate din țară, iar protestele organizate au fost întotdeauna luate în seamă de politic.

Va fi foarte interesant cum se va poziționa Nicolae Pavelescu în raport cu autostrada Pitești – Sibiu cu care ne dau peste ochi toți politicienii , în timp autostrada să încăpățânează să rămână invizibilă. Nu de alta, dar Nicoale Pavelescu a fost destul de vehement chiar față de Guvernul PSD, care tot amâna începerea lucrărilor.

Tot Nicoale Pavelescu s-a opus față de măsura Guvernului PSD de a trece contribuțiile sociale în sarcina angajaților. Opoziția lui Pavelescu a fost fie un rezultat al neînțelegerii măsurii, fie o tendință de a susține anumite interese din zona de bussines, căci această măsură a adus și sancțiuni angajatorilor care nu plăteau  cota lor de contribuții sociale fără să pățească nimic.

Pe scurt, sindicaliștii au fost mereu atrași de politic și așa au obținut locuri în Parlament din care nu au făcut nimic concret pentru oameni. Au făcut destul însă în beneficiul personal.

 

Autor- Steluța Chiriță