FISC-ul a instituit poprire pe veniturile lui Daniel Constantin

În decembrie 2016, ANAF a pus poprire pe conturile lui Daniel Constantin, în calitate de terț poprit în celebrul dosar ICA, pentru suma de 1.374.966 lei. Constantin împrumutase de la Dan Voiculescu 295.000 euro pe care nu îi mai restituise. Așa se face că, în momentul sentinței date în dosarul ICA, printre persoanele ale căror conturi au fost poprite s-a aflat și Daniel Constantin. Constantin a contestat în instanță poprirea, dar a pierdut, sentința rămânând definitivă în 2018.

 
Au trecut 2 ani de când decizia instanţei a rămas definitivă, dar potrivit ultimei declarații de avere depuse de Constantin în 2020, suma datorată de acesta FISC-ului a rămas aceeași: 1.374.966 lei.
 
Am scris în articolul: "Daniel Constantin şi-a vândut toată averea. E căutat de FISC" cum deputatul şi-a vândut casa, Mercedes-ul, dar nu a achitat niciun leu la FISC. I-a pus la saltea. Nu avea cum să-i pună în bancă. Îl executa FISC-ul dacă găsea vreun leuţ în conturile deputatului piteştean.  Cu toate că în declaraţia de avere a lui Daniel Constantin suma datorată ANAF este aceeaşi, 1.374.966 lei, Daniel Constantin susţine că plăteşte lunar 33% din venituri.
 
 
„- În anul 2018, a rămas definitivă hotărârea care mă obligă la plata sumei de 1.374.966 lei;
– Din acel moment, ANAF a instituit poprire pe 33% din toate veniturile pe care le realizez și sunt aproape doi ani de când acest lucru se întâmplă.”, a declarat Daniel Constantin pentru Evenimentul Zilei.
 
 
Steluța Chiriță