Meritocrația liberală , o gogoașă oferită alegătorilor. Profesionistul Ana Stan a plecat din PNL

Multe vorbe goale au aruncat liberalii în spațiul public. Vorbe mari, dar goale complet și de conținut și de adevăr. Liberalii s-au bătut cu meritocrația în piept și au revărsat-o în capul alegătorilor, știind bine că e doar o manevră electorală. Ei, și ce? Voturi să primească, căci doar nu credeau nici ei în propriile vorbe.

PNL Argeș a rămas la nivelul județului un partid de buzunar, indiferent de râurile de laude care curg din gurile liberalilor către ei înșiși. Argeșenii au fost circumspecți și mare parte din ei au avut memoria bună și au lăsat PNL –ul la 18 la sută. Liberalii au pierdut alegerile în Argeș în mod jenant, dar asta nu i-a oprit să facă manevre cu USR pentru a ajunge să conducă Piteștiul cu niște persoane în a căror carieră profesională rămâne scris doar eșecul.

Ana Stan, liberalul intelectual, activ, cu imagine bună, cu notorietate creată de propria activitate și propria carieră, a fost nevoită să demisioneze. Nu pentru că nu ar fi avut suficientă forță ca să treacă peste presiunile amicului lui Miuțescu, Ludovic Orban. Orban nu a vrut niciodată să vorbească cu Ana Stan, să o asculte, să vadă ce are de zis, chit că primul punct din doctrina liberală e dreptul la liberă exprimare. Pentru Orban, acest drept e doar o altă vorbă goală pe care nici nu o înțelege și nici nu o respectă. A preferat să promoveze oamenii lui Miuțescu, chit că nu aveau nimic de arătat. Așa s-a ajuns ca un liberal pur sânge, cu profesie liberală, cu educație aleasă, să fie dat la o parte pentru un personaj care nu poate număra în cariera sa decât eșecuri, căci Gelu Tofan nu a avut niciodată vreo realizare proprie. Tot ce a obținut au fost doar funcții și bani de pe la stat primite cu influență politică. Pentru a –l propulsa viceprimar, Orban și Miuțescu,acest duet care va scoate PNL Argeș de pe scena politică, au dat la o parte cel mai educat liberal din PNL – Ana Stan. Pentru Ana Stan, decizia de a demisiona din PNL nu va avea niciun rezultat negativ. Poate doar o dezamăgire personală, căci, în ciuda convingerilor sale, în PNL nu a găsit liberalismul doctrinar, ci doar oportuniști.

Pentru PNL Argeș, plecarea Anei Stan e o pierdere. Dacă se satură și Tiberiu Irimia de toți oportuniștii sfertodocți ai lui Miuțescu și mai primește și Mihai Coteț, care pare însă că s-a adaptat apucăturilor din PNL, chiar și pseudo liberalismul argeșean e numai bun de a lua calea PNȚ.