Senatorul Ovidiu Puiu – PSD are un proiect de buget care nu sărăcește populația și nu distruge economia

Senatorul PSD de Argeș, Ovidiu Puiu, un social democrat care mai întâi și-a construit propria carieră, și-a dezvoltat propria afacere într-un domeniu sensibil, educația, nu poate admite ca statul, prin instituțiile sale, să sărăcească populația doar din incapacitatea lui de a reduce evaziunea fiscală. Peste 100 de miliarde de lei, aceasta este suma pe care statul nu e ăn stare sau nu dorește să o scoată din economia subterană, sumă care ar putea ajunge în bugetul țării și cu care s-ar putea face și investiții și s-ar putea menține un nivel decent de trai pentru români. Condiția necesară și suficientă ar fi ca guvernul să reprezinte interesele României și pe ale românilor și nu să facă alocări bugetare către mediul privat, fără să –i pese dacă sunt încasate sau nu taxele și impozitele naționale.

" România nu poate să rămână țara cu cea mai mică pondere a veniturilor din PIB din Uniunea Europeană (31% versus 46% media UE) și trebuie să găsească soluții să combată evaziunea de peste 100 miliarde de lei, să recupereze arieratele neîncasate la buget de peste 35 miliarde de lei și să crească gradul de colectare. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani PSD a prezentat un buget alternativ, care nu prevede nici tăieri, nici reduceri, nici austeritate. PSD are așadar o alternativă la actualul buget care se încadrează într-un deficit aproape identic cu cel propus de Guvern. Principalele amendamente susținute de PSD se referă la: 

·     - Creșterea alocațiilor pentru copiii.

     - Acordarea de resurse financiare pentru centre medicale comunitare și demararea investițiilor în spitale regionale.

·     - Creșterea alocărilor pentru Educație și Cercetare la pragul de 6% din PIB.

·      - Promovarea politicilor active de creștere a natalității.

·     - Stimularea investițiilor mari și a retehnologizării companiilor prin programe tip    „Fabricat în România”.

·      - Promovarea și susținerea exporturilor.

·   - Continuarea programului Start-Up Nation și susținerea antreprenoriatului inovativ.

·    - Susținerea obiectivelor de dezvoltare locale la nivelul tuturor regiunilor de dezvoltare., transmite senatorul PSD, Ovidiu Puiu.