Pro România a rupt-o definitiv cu ALDE

Congresul Național al PRO România, reunit în ședință extraordinară vineri, 26 februarie 2021, a decis încetarea procedurii de fuziune cu ALDE.

Tot astăzi, Congresul Național a decis redenumirea și restructurarea Biroului Executiv (BEx). Astfel, potrivit noului statut, Biroul Executiv Național (BEN) rămâne structura executivă a partidului, asigurând conducerea curentă și operativă, având însă o componență extinsă, respectiv:
- Președintele PRO România;
- Președintele Consiliului Național;
- 4 Prim-vicepreședinți; 
- Secretarul General;
​​- 10 vicepreședinți regionali aleși pe cele 9 regiuni de dezvoltare și Diaspora. 
Parte din BEN va fi și președintele Consiliului Național, for ce va funcționa ca o platformă de analiză, dezbatere și elaborare de programe și politici publice, precum și de oferire a soluțiilor alternative programelor de guvernare ale partidului/coaliției aflate la guvernare.
Aceste schimbări structurale au rolul de a asigura consolidarea echipei partidului, în sensul îndeplinirii misiunii PRO România de a lupta pentru ca drepturile românilor să fie respectate. Acest lucru este posibil atât cu sprijinul echipei existente, cât și prin implicarea altor persoane care îmbrățișează viziunea și valorile PRO România.