Simona Bucura Oprescu : “Ce a făcut și ce face Guvernul cu banii împrumutați?”

Continuând politica de austeritate a Guvernului Orban, în care el însuși a fost ministru de Finanțe, premierul Florin Cîțu și partidele din arcul guvernamental (PNL, USRPLUS, UDMR) refuză dublarea alocațiilor, majorarea pensiilor și creșterea salariilor conform legilor adoptate de către Parlament, atrage atenția deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

 
În același timp, prin bugetul de stat propus acum, Guvernul Cîțu alocă fonduri mai puține pentru Sănătate și Educație, spune Simona Bucura-Oprescu, deputatul argeșean semnalând și că Guvernul se împrumută în numele României cu sume uriașe de bani, dar pentru a căror cheltuire nu există nicio justificare.
 
“Astfel, datoria publică a crescut în perioada mandatului Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban, cu 133,5 miliarde lei, de la 364,9 miliarde lei în octombrie 2019 la 498,35 miliarde lei în decembrie 2020. 
 
Suma este una uriașă, un record pentru un interval atât de scurt și comparabilă doar cu împrumuturile de 137 miliarde de lei luate de stat pe parcursul a patru ani, 2009-2012, în perioada crizei financiare și a acordurilor cu FMI, după cum relevă date analizate de Profit.ro. 
 
Pe de altă parte, datoria pe cap de român (la o populație de 19 milioane) a urcat cu 7.026 lei în perioada octombrie 2019 - decembrie 2020 și a ajuns la 26.229 lei! 
 
Oare unde vom ajunge în acest ritm? Și, din nou, aceeași întrebare la care cei aflați acum la putere refuză să răspundă: ce a făcut și ce face Guvernul cu banii împrumutați?”, întreabă Simona Bucura-Oprescu.