Simona Bucura-Oprescu, întâlnire cu administratorul Organizației Internaționale a Francofoniei

Print
francofonieSimona Bucura-Oprescu, întâlnire cu administratorul Organizației Internaționale a Francofoniei
Președintele Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei (APF), deputatul Florin-Alexandru Alexe, și deputatul de Argeș al PSD Simona Bucura-Oprescu, membră a Delegației, au avut marți, 21 septembrie 2021, o întrevedere cu Geoffroi Monpetit, Administrator al Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), în marja deschiderii oficiale a Adunării Generale a Agenției Universitare a Francofoniei (AUF), organizate la București, în perioada 21-24 septembrie 2021.
În cadrul discuțiilor, au fost evidențiate relațiile excelente pe care delegația parlamentară română le are cu OIF și toate instituțiile francofone cu sediul la București, importanța diplomației parlamentare francofone, continuarea eforturilor de punere în aplicare a Declarației de la București privind promovarea utilizării limbii franceze în instituțiile europene, precum și rolul definitoriu al țării noastre de stat-far al Francofoniei în regiune.
Delegația parlamentară română a evidențiat, de asemenea, rolul însemnat al Programului OIF de formare în limba franceză destinat parlamentarilor, funcționarilor și diplomaților români.
Cooperarea consolidată a tuturor actorilor francofoni este foarte importantă în re-echilibrarea balanței cu limba engleză. Oficialul OIF, aflat la începutul mandatului, și-a exprimat toată deschiderea de colaborare și susținere a unor proiecte comune în favoarea Francofoniei.