Ovidiu Puiu: România are din nou un guvern cu puteri depline

Ovidiu Puiu: România are din nou un guvern cu puteri deplinePunct. Și de la capăt! România are din nou un guvern cu puteri depline și șanse reale de a se înscrie pe o traiectorie de stabilitate. Cu o reprezentare de circa 70% în Parlamentul României, actuala coaliție de guvernare are o legitimitate solidă și acoperă consistent preferințele electoratului care s-a prezentat la vot la alegerile din 2020.

Dincolo de calculele matematice însă, nou-creata formulă de guvernare are marele atu că poate armoniza politicile de stânga cu politicile de dreapta în jurul unei platforme comune, care să așeze în centrul său interesul național.

Toți miniștrii Guvernului Ciucă au primit aviz pozitiv în Parlament, aviz care pe cât onorează, pe atât obligă. Provocările care stau în față sunt poate mai mari decât oricând: pandemia nu s-a încheiat, prețurile la energie cresc, inflația e galopantă, problemele de securitate la granițele UE se accentuează ș.a.m.d. PNRR-ul nu este nici pe departe panaceu, el are în spate o foaie clară de parcurs, borne, termene de finalizare foarte stricte și un mecanism care trebuie să funcționeze perfect în integralitatea sa. Fără nicio întârziere, România trebuie să tureze motoarele la maxim, pe toate palierele, pentru a depăși crizele pe care le traversează și a valorifica oportunități care stau în acest moment doar pe hârtie.

Bila albă pe care am așezat-o în urnă astăzi la instalarea noului guvern mi-a dat speranța unui nou început, dar și sentimentul că responsabilitatea trebuie să fie înzecită., transmite senatorul PSD Argeş, Ovidiu Puiu.