Președintele CJ Argeș, desființat de un primar: "Sunteți în eroare, ne puneți să încălcăm legea!"

La colegiul prefectural de azi, o parte dintre primarii argeșeni au ridicat problema transportului de persoane, care se desfășoară anevoios în special pe traseele din jurul Piteștiului. Pentru că transportul metropolitan nu a funcționat niciodată, iar Piteștiul a ieșit din această asociere, 11 trasee de transport către localitățile limitrofe au rămas "în aer", în ciuda unei soluții de avarie încercate de Consiliul Județean. Primarul de la Micești, Dumitru Voicu, susține însă că CJ Argeș putea face mai multe. Deocamdată, președintele CJ, Dan Manu i-a sfătuit pe primari să-i transporte pe oameni până la limita localității, în stațiile de transport interjudețean. "În locul celor 11 trasee legea ne permitea un interimat cu transportatorii care erau în piață, până la licitații. Numai că transportatorii s-au contestat între ei și s-a blocat. Fiecare Consiliu Local poate asigura transportul în interiorul comunității astfel încât să-i aducem pe oameni în stațiile comune cu cele ale transportului județean. Asta este singura soluție", le-a explicat Manu primarilor.

Primarul din Micești (coleg de partid cu președintele CJ) nu a fost mulțumit  de răspunsul lui Manu, spunând că acesta îi îndeamnă pe primari să nu respecte legea. "Nu-i adevărat! Stăpânesc foarte bine problema, am făcut pârtie la CJ! Unica instituție competentă este CJ, care poate reveni la situația inițială, când UAT-urile erau împreună, asociate (n.r. ca în zona metropolitană). Nu este adevărat ce spuneți dvs! Ca să ducem cetățenii la limita localității este nelegal, ar trebui să avem transport public local! Vă rog să nu mai fiți în această eroare! Dacă exista un pic de prevedere și înțelepciune, se putea pune o dată ulterioară pentru operativitatea HCJ, era de așteptat că transportatorii vor face contestații", i s-a adresat primarul Voicu președintelui Manu.

În lipsa unor argumente mai solide, Manu s-a prefăcut că nu înțelege ce i se spune. "N-am înțeles mai nimic, nu mă ridic la înțelepciunea unora", a concluzionat Manu,