Delegație a PNL Argeș- la dezvelirea statuii lui Brătianu din Oradea

Președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, prim-vicepreședintele Marius Postelnicescu, președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Narcis Sofianu, deputatul Dănuț Bica și consilierul județean Gheorghe Alecsei au făcut parte azi din delegația liberalilor argeșeni prezenți la Oradea. În cinstea lui Ion I.C. Brătianu, făuritorul României Mari, de la moartea căruia s-au împlinit azi 90 de ani, Primăria Oradea a ridicat o statuie, acțiunea dând startul evenimentelor dedicate Centenarului Marii Uniri. Liberali din toată țara au depus coroane de flori la statuia lui Brătianu, la acțiune participând și președintele PNL, Ludovic Orban. De altfel, liberalii vor organiza la Oradea și o ședință a Biroului Politic Național.

După ceremonia dezvelirii statuii, la ora 16, în sala Traian Moşoiu a municipalităţii are loc şi o conferinţă dedicată personalităţii marcante a lui Ion I.C. Brătianu, considerat „regele neîncoronat" al Unirii din 1918. Născut pe 20 august 1864 la Florica, în judeţul Argeş, şi decedat la 24 noiembrie 1927 la Bucureşti, Ion I.C. Brătianu a dominat cu autoritate viaţa politică a României timp de două decenii, întreaga sa carieră confundându-se cu activitatea PNL, iar în istorie a rămas nu doar ca premierul care a contribuit cel mai mult la Marea Unire, ci şi ca politicianul cel mai reformator al României moderne şi, în egală măsură, cel mai marcant om de stat din istoria modernă a ţării.

Despre acțiunile de azi dedicate lui Ion I.C. Brătianu din Argeș, citiți aici:

http://contraataculargesului.ro/index.php/politic/5794-pnl-pmp-si-psd-arges-impreuna-pentru-cinstirea-memoriei-lui-ion-i-c-bratianu