Sofianu la congresul Ligii Aleșilor Locali din PNL: “Strângem rândurile în fața tăvălugului PSD”

Sâmbătă a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, Congresul Ligii Aleșilor Locali (LAL) ai Partidului Național Liberal la care au participat peste 1.000 de liberali. Cei  12.225 de consilieri locali și județeni și cei 1.081 primari PNL au fost reprezentați de 978 de delegați. Aceștia au ales noua conducere a LAL și au adoptat Rezoluțiile ”Aniversarea Centenarului Marii Uniri” și ”Buna guvernare locală”. Președintele PNL, Ludovic Orban, a transmis un mesaj de forță și încurajare pentru aleșii locali liberali în fața abuzurilor PSD: ”Fiți răzbătători! Construiți proiecte eligibile, proiecte serioase, PSD nu poate împiedica aleșii locali ai PNL să obțină finanțare!. Trebuie să gândim, până la urmă un mecanism de finanţare în care comunităţile locale, primarii, aleşii locali să numai trebuiască să stea cu mâna întinsă la guvern, să poată avea cu adevărat resursele necesare. Iar dacă nu au resursele necesare, vă spun sincer, nu mi se pare normal ca banii cetăţenilor români, plăţiti din taxe şi impozite, care sunt destinaţi susţinerii proiectelor de investiţii în comunităţile locale, să stea în pixul unuia precum Paul Stănescu.”

Delegaţia Filialei PNL Argeş a fost condusă de preşedintele Adrian Miuţescu, având în componenţă pe deputatul Bica Dănuţ, primarii Baicea Ion, Tănase Ion, Barbu Nicolae, Neguţ Claudiu, Stancu Gheorghe, Dună Corina, consilierii judeţeni Postelnicescu Marius, Alecsei Gheorghe, Vasilescu Gabriel, consilierii municipali, Duţulescu Gheorghe, Stanciu Alexandrina, Sofianu Narcis şi consilierii locali, Iancu Jan Virgil, Bărbuceanu Mihail şi Catrina Constantin.

„Liga Aleșilor Locali este o asociație profesională în interiorul partidului. Se discută chestiuni tehnice precum viitorul Cod administrativ, sau cum va afecta negativ «revoluția fiscală» a lui Tudose bugetele locale.  Am simțit nevoia aleșilor PNL de a strânge rândurile, de a fi împreună în fața tăvălugului PSD. Doar împreună, oferindu-ne suport reciproc putem să protejăm, la rândul nostru, cetățenii din municipiile, orașele și comunele României” a declarat Narcis Sofianu, presedintele LAL PNL Argeș.

 

Lucrările Congresului au fost deschise de gazda evenimentului, primarul Clujului, care a subliniat faptul că Liga Aleșilor Locali reprezintă resursa principală a partidului. ”De aici se naște viitoarea guvernare”, a spus primarul Emil Boc. Președintele nou ales al LAL, Gheorghe Flutur, a avut un discurs despre echitate între cetățenii României, din punct de vedere al infrastructurii. Acesta a prezentat autostrada Iași – Târgu Mureș ca pe o soluție esențială în acest sens. ”Să traversăm Carpații, pentru a avea șanse egale!”, a spus președintele Consiliului Județean Suceava.