Cătălin Rădulescu despre castrarea chimică a pedofililor: "Nu mai depun nicio lege, dar cineva să răspundă când..."

Deputatul argeșean Cătălin Rădulescu a dat azi detalii despre inițiativa sa legislativă, de castrare a chimică a pedofililor și violatorilor. Rădulescu spune că s-a inspirat din legislația altor state din Uniunea Europeană, unde procentul celor care recidivează, odată eliberați din penitenciar, a scăzut foarte mult. Deputatul PSD spune că este dispus să renunțe la acest fel de proiecte legislative, dacă cineva va răspunde când un "bolnav pshic" va recidiva și va abuza din nou un copil. Proiectul de lege a fost depus la sfârșitul sesiunii parlamentare trecute. Acesta prevede că violatorul sau pedofilul care acceptă tratamentul de castrare chimică va beneficia de o pedeapsă cu închisoarea înjumătățită.

"Prin această tehnică (n.r. a castrării chimice) se împiedică recidiva. Pe noi asta ne interesează, să nu mai recidiveze. În Germania mai recidivează doar 10%, deci procedura este un succes. Proiectul meu probabil își urmează circuitul, voi face lobby și față de colegii mei (n.r. din PSD). Dacă cineva nu înțelege proiectul, poate să mă întrebe pe mine. Eu nu voi mai depune nicio lege de acest gen, dar cineva să răspundă când un bolnav psihic va ieși din închisoare și va abuza din nou un copil", a declarat Rădulescu.

„În cazul infracţiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul va fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică dacă a beneficiat, prin consimţământul său, de prevederile articolului 218 (Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale) alineatul 4(1) sau ale articolului 220 (Actul sexual cu un minor) alineatul 4(1)”, potrivit cărora ”limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate numai dacă făptuitorul acceptă să urmeze un tratament de castrare chimică”, se arată în proiectul de lege privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor, depus de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.