Adrian Miuţescu: “PNL susține domnia legii! Ne bucură foarte mult decizia de achitare a lui Ludovic Orban”

Președintele PNL Argeș, consilierul județean Adrian Miuțescu, a comentat decizia ÎCCJ de ieri, prin care liderul liberal Ludovic Orban a fost achitat definitiv în dosarul de corupție în care a fost trimis în judecată din 2016. Miuțescu spune că PNL susține domnia legiiși că îl știa nevinovat de la început pe Ludovic Orban. Președintele PNL a renunțat la orice candidatură în momentul în care a fost pus sub urmărire penală, pentru a nu aduce prejudicii de imagine partidului și dând un exemplu de integritate pe care puțini politicieni  l-au urmat.

"Pentru a înţelege foarte bine caracterul unui om politic, despre Ludovic Orban trebuie să ne amintim cu toţii momentul în care s-a retras din toate funcţiile şi a renunţat la candidatura la Primăria Capitalei în 2016, imediat ce împotriva sa DNA a declanşat urmărirea penală. Nu s-a folosit niciodată de poziţia sa politică, pentru a-şi apăra cauza. Iar prin conduita sa politică a protejat PNL de orice vulnerabilităţi. Acesta a fost cel mai bun semnal că PNL apără, înainte de toate, domnia legii! Decizia de achitare a ÎCCJ care îi confirmă nevinovăţia ne bucură foarte mult pentru că noi îl ştiam, încă de la început, nevinovat. Îi dorim succes şi îl asigurăm că suntem alături de el, în tot ceea ce avem de făcut de azi înainte. Tot aici trebuie spus că PNL susţine domnia legii, în vreme ce PSD-ALDE militează ca legea să se aplice selectiv, în funcţie de potentaţii zilei", a declarat Adrian Miuțescu.

“Am făcut ceea ce trebuie să facă orice om normal și pot să spun astăzi că mi s-a făcut dreptate, că încrederea mea în puterea judecătorească, în sistemul de Justiție din România, s-a dovedit corectă.  Și, exact așa cum mie mi s-a făcut dreptate, oricărui cetățean român i se poate face dreptate! După acești 2 ani de încercare grea am ieșit întărit, sunt și mai determinat, și mai hotărât, și mai motivat să construiesc PNL alături de colegii mei ca alternativa de care are nevoie România astăzi.  Cred că orice om cinstit, orice om normal din țara asta poate să facă o diferență clară între mine, între noi, Partidul Național Liberal, și celelalte formațiuni politice.  Poate dacă majoritatea liderilor politici s-ar fi comportat normal, așa cum consider că m-am purtat eu, România ar fi fost astăzi mult mai departe. Cred că nu mai trebuie călcată în picioare puterea judecătorească, nu mai trebuie călcată în picioare independența Justiției, trebuie lăsat sistemul de Justiție să se autoregleze”, a declarat ieri Ludovic Orban, după decizia ÎCCJ.