Președintele PNL Argeş: “Surpriză neplăcută pentru români de la 1 aprilie”

Creșterile de tarife ale furnizorului de gaze Engie, de la 1 aprilie, sunt comentate tăios de președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu.

''Începând cu 1 aprilie, românii au parte de o surpriză... neplăcută, nu este o pacăleală. La noi lucrurile absurde au devenit demult o realitate crudă. Pur şi simplu, o companie de distribuţie a gazelor naturale mai pune 10% la preţul pentru consumatorii casnici. Dinspre guvernanţii PSD, cei care tot dau înainte cu sacrificiul lor pentru binele românilor, cu proiectele sociale care nu mai ies de la alegeri încoace din stadiul de faşă, nu se vede nici un semn. Au băgat capul sub carapace, îşi văd de ale lor. Se consumă la întâlnirile de socializare desfăşurate prin creierii munţilor, unde se îmbulzesc la selfie-uri, arătând cât sunt ei de fericiţi. Restul, adică ceea ce produc social-democraţii pentru ţară, este doar politică ieftină”, susține Miuțescu.

Vă amintim că ANRE a anunţat, că, începând cu data de 1 aprilie, "pentru operatorul economic ENGIE România SA se va înregistra o creștere de preț pentru furnizarea reglementată aplicată clienților casnici, creștere datorată, în principal, corecțiilor aplicate pentru perioada trimestrului IV 2016 – trimestrului I 2018, când prețul practicat a fost mai mic decât costurile aferente furnizării, ceea ce însemnă o creștere de 1,2 bani/kWh, de la 11,8 la 13 bani/kWh". Aşadar, toţi consumatorii casnici care au rămas la reglementat în partea de sud a ţării plătesc un tarif de 130 de lei/MWh, fără accize şi TVA, potrivit comunicatului ANRE. Ordinul prin care ANRE a avizat noile tarife crescute nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. Acest preţ, de 130 de lei/MWh, a devenit deja mai mare decât unele preţuri practicate de alţi furnizori, în regim concurenţial.