Salariile uriașe le-au tăiat medicilor din Argeș pofta de emigrare!

Estera Stămoiu, președintele Ordinului Asistenților Medicali din Argeș și consilier local PSD în Câmpulung, spune că în județ există 7700 de asistenți medicali, dintre care 4400 profesează (aproximativ 50% în mediul privat). În plus, Stămoiu spune că "hemoragia" de doctori, care preferau să plece în străinătate, s-a cam oprit după majorările uriașe din sistemul sanitar de stat. 

"Eu îi întreb de ce părăsesc sistemul și mulți spun că pleacă pentru a-și urma familia. Majorările salariale au fost substanțiale. Medici din Spitalul Militar mi-au mărturisit că doreau să plece, dar cu salarii de 4000 de euro aici s-au răzgândit. Oricum, minimul de personal este asigurat în toate unitățile medicale din județ", a declarat Stămoiu.

Senatorul PSD Cristina Stocheci, fost director al CAS Argeș, consideră însă că cei care au plecat nu au avut până acum doar motivația salariului mai mare.  "Sănătatea nu înseamnă numai creștere salarială. Înseamnă și investiții în infrastructură, înseamnă mult mai mult. Cei care pleacă în afară nu au doar motivul salariilor, contează și dotările și colaborarea între dumnealor", a declarat senatorul Cristina Stocheci.