PNL Argeș iese în stradă pentru...

Liberalii argeșeni avertizează asupra intenției coaliției de la guvernare, PSD-ALDE, de a desființa pilonul II de pensii. Prin OUG82/2017, contribuțiile către acest pilon, administrat de firme private, au scăzut de la 5,1% la 3,75%, existând intenția "deturnării" celor 9 miliarde de euro strânși în 10 ani de când există pilonul II. 

"Vom ieși în stradă, vom organiza mitinguri de protest dacă va fi nevoie. Vom fi prezenți zi de zi în zonele urbane ale Argeșului, cu 100 de voluntari, care vor face campanie pentru acest pilon II de pensii. Vrem să-i facem pe cei de la PSD-ALDE să renunțe la deturnarea acestor bani, pentru că le-a încolțit ideea să-i vireze către pilonul I", a declarat Gelu Tofan, purtător de cuvânt al PNL Argeș.

Liberalul Mihai Alexandrescu a explicat cum vor încerca cei din coaliția de guvernare să pună mâna pe banii din pilonul II de pensii. "Nu vor putea da o lege în acest sens, ci îi vor determina pe români să renunțe la pilonul II și să doneze banii statului. Într-o primă fază, vor fi rugați să opteze. Dacă nu vor răspunde, banii vor fi transferați automat din contul privat în pilonul de stat. O a doua strategie ar fi reducerea spre zero a contribuțiilor la pilonul II. Deja au scăzut de la 5,1% la 3,75% prin OUG 82/2017. Ar mai fi strategia creării unei psihoze împotriva companiilor private care le administrează banii", a declarat Alexandrescu.

Acesta a completat spunând că PNL susține creșterea contribuțiilor la pilonul II (fără efect negativ asupra poverii fiscale, pentru că spre pensii merge un procent fix, de 25%) și se ia în calcul un proces colectiv al românilor afectați de OUG82/2017. Dacă acest proces nu va avea succes, PNL ia în calcul să se adreseze instanțelor europene.