Lumea francofonă și-a dat întâlnire la Muzeul Golești

Un eveniment de excepție la realizarea căruia un rol important l-a avut parlamentarul de Argeș, Simona Bucura Oprescu, se derulează pe data de 22 mai 2018 la Muzeul Golești.

Președinții delegațiilor parlamentare ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din regiunea Europa se întâlnesc la ora 10.30 la sediului Consiliului Județean Argeș pentru a-și începe o vizită de documentare .

Cel mai important loc pe agenda delegației străine îi ocupă Muzeul Golești, locul în care, de sute de ani s-a scrie și continuă să se scrie istoria țării. Oaspeții din țările francofone sunt primiți la Muzeul Golești cu pâine și cu sare de către tineri îmbrăcați în port național și li se va prezenta singurul ansamblu laic medieval fortificat din Țara Românească precum și satul românesc în toată profunzimea lui . Străinilor le vor fi prezentate demonstrații de meșteșuguri tradiționale românești de către copii ai Școlii Populare de Arte și de către cunoscutul meșter popular, Ion Rodoș.

Vizita de documentare a președinților delegațiilor parlamentare ale Adunării Parlamentare a Francofoniei din Europa va continua cu o degustare de produse tradiționale românești și un dejun în Parcul Goleștilor într-o atmosferă de sărbătoare presărată cu momente artistice realizate de reprezentanții Centrului Cultural Argeș.