Liberalii propun cazare și masă gratuite pentru elevii din învățământul profesional din Pitești

Consilierii locali liberali din CL Pitești propun un proiect de hotărâre care vine în întâmpinarea elevilor din învățământul profesional. Consilierul local Florin Gardin, fost șef al Inspectoratului Școlar Județean, spune că încurajarea învățământului profesional dual este necesară, mai ales dacă specializările sunt corelate cu nevoile agenților economici din județ. Liberalii propun asigurarea, de la bugetul local, a unei sume de 60 lei/lună pentru fiecare elev de la profesională pentru cazare (dacă nu sunt din Pitești) și 14 lei/zi pentru masă. După socoteala lor, cheltuiala cu un elev ar însemna aproximativ 3400 lei pe an.

"Știți foarte bine că școlile profesionale au dispărut. Trebuie înființate în tot județul cât mai multe școli cu învățământ dual, pentru că mulți elevi se duc patru ani la liceu și nu iau BAC-ul. Învățământul dual este o soluție pentru scăderea sărăciei, a abandonului școlar și a infracționalității", a declarat Gardin.

Consilierul local liberal piteștean, Narcis Sofianu, consideră că acest proiect de hotărâre trebuie susținut de toți consilierii locali, indiferent de culoarea politică. "Ideal ar fi să facem specializări pentru învățământul dual prin raportare la harta economică a județului. Trebuie implicați agenții economici, ISJ. Noi am inițiat acest PH și îl felicit pe colegul meu, dl Gardin, pentru că a pus pe tapet această chestiune, pentru care nu s-a făcut mai nimic în Argeș", a declarat Narcis Sofianu.