Senatorul Popa, somat de foștii colegi din PNL: "Să lase deoparte avantajele materiale și să demisioneze!"

Ieri senatorul argeșean Iani Popa a anunțat că pleacă din PNL pentru a se alătura ALDE. Fostul președinte al PNL Argeș a ales astfel să oficializeze relația pe care o avea cu cei din PSD și ALDE de pe vremea când era în USL și era alintat de fostul baron al județului, pesedistul Constantin Nicolescu- ""Popică". 

Subprefect, prefect, senator, lider de grup în Parlament, chestor, preşedinte de filială judeţeană, "Popică" a beneficiat din plin de brandul PNL, adunând toate aceste funcţii cu sprijinul Partidului Naţional Liberal şi al colegilor pe care i-a păcălit ani la rândul cu comportamentul său cameleonic. Purtătorul de cuvânt al PNL Argeș, Gelu Tofan, îi propune însă lui Popa ca, măcar o dată în viață, să renunțe la avantajele conferite de funcție și să demisioneze și din Parlament, în semn de respect față de alegătorii care l-au trimis acolo.

"Nu poți să părăsești din motive personale un partid care te-a ajutat să obții atâtea funcții! Ar da dovadă de bun simț să demisioneze din funcția de senator! A lăsat electoratul care l-a votat foarte dezamăgit. Să lase deoparte avantajele materiale și să demisioneze", a declarat Gelu Tofan, purtător de cuvânt și vicepreședinte PNL Argeș.

La cum îl știm pe Iani Popa, sunt slabe șanse ca acesta să renunțe la vreo funcție, însă. Mai ales că pasul făcut de el ieri este un gest care nu a șocat pe nimeni, Popa marginalizându-se singur în partid după ce a pierdut conducerea filialei județene a PNL după rezultatul slab de la alegerile parlamentare din 2016.