Pavelescu: “Pleșu și statul paralel o dau cotită. Dar de ce nu spuneți deschis că ați greșit, că e nevoie de o altă politică în opoziție?”

Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD, comentează într-o notă foarte critică îndemnul lui Andrei Pleșu pentru cei din opoziție, pentru așa-zisa unificare a dreptei”. Pavelescu amintește că a încercat el însuși un astfel de demers, dar nu a fost ascultat, acum recomandându-i lui Pleșu să recitească  "Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul sau Teodosie", ca să înțeleagă arta guvernării la români”.

“Andrei Pleșu, pe care unii il alinta cu calificativul de "filosof", a iesit cu o noua proba de "intelepciune", cerand unificarea așa-zisei drepte impotriva vasnicului PSD. Trecand peste stilul pretios - care amesteca anecdota cu sententiosul si ironia (destul de) ieftina cu (in)transigenta discursului mimetico-apofatic -, pe care eu nu-l gust chiar deloc, fiind o forma de viclenie (hiclenie in limbajul de aur al cronicarilor), ce ne spune dl. Plesu? Ca e nasol. Ca zisa dreapta ar trebui sa se gandeasca si la multime, la popor, la "cantitatea" cetatenilor si sa vina si cu mesaje sociale, ca de acolo vine votul gros, cu care poate contracara PSD-ul. Ca zisa dreapta ar trebui sa lase la o parte orgoliile, iar "demonstratiile de strada" si "arsenalul firesc al protestului" "nu produc rezultate ample": "Repet: fenta satirica, sarja non-violenta sunt binevenite. Cu conditia sa insoteasca programul politic al opozantilor, nu sa-l substituie."

Adica, cum, bre, d-le Plesu, vrei sa spui ca opozitia si #Rezist pe care le-ai sustinut cu toti rarunchii ani si ani, risipindu-ti talentele literare, s-au rupt de popor si nu au program politic, adica viziune? Adica, vrei sa spui ca Laura Codruta Kovesi n-a fost indeajuns de program, de ideal, de "slujire" (ca sa-l citez pe prietenul matale Liiceanu), n-a intrupat patria si poporul, in menirea ei mistica de a salva neamul, care o si asteptase din negura veacurilor, asa cum profeteai? Naspa!

Eu vorbesc de un cincinal despre unificare dreptei in jurul unui proiect politic comun, dar care sa se fondeze pe principii si moralitate, dar si pe o justitie care nu se confunda cu politia politica, in numele PNTCD. N-ai avut urechi de auzit, pentru ca esti un discipol al lui George Soros, iar nu al lui Maniu si Coposu! Iar acum, propunerea pe care o faci este una vicleana, pur electorala, iar nu de buna credinta. Dovada? Nu spui un cuvant despre Protocoale, despre abuzuri, despre societatea divizata, la a carei divizare ai contribuit din plin, despre ura si intoleranta pe care ai promovat-o constant, cu cinism. De aceea eu iti voi spune "filosoful viclean (hiclean)", stiindu-se ca "hiclenia" este sinonimul "tradarii" in limba de aur a cronicarilor.

Adevarul este ca Plesu si statul paralel o dau cotita. Dar de ce nu spuneti deschis, crestineste, ca ati gresit, ca e nevoie de o alta politica in opozitie, bazata pe interesul tarii in mod sincer? Ca lupta impotriva PSD nu e suficienta: nu lupta impotriva cuiva, ci pentru tara, asa zic inaintasii PNTCD...

 

Si, daca tot vrei sa faci pe gurul in politica, iti recomand sa recitesti "Invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul sau Teodosie", acel izvor si comoara de intelepciune pentru arta guvernarii la romani, care se contrapune Principelui lui Machiavelli. Iata cum isi deschide invatatura sa, Neagoe Basarab: "Iubitu mieu fiiu, mai nainte de toate sa cade sa cinstesti si sa lauzi neincetat pre Dumnezeu cel mare si bun si milostiv si ziditorul nostru cel intelept, si zioa si noaptea si in tot ceasul si in tot locul."; iar despre justitie: "Iar domnul care nu va judeca pre dreptate si pre legea lui Dumnezeu, acela nu iaste Domn, nici sa cheama indreptator si unsul lui Dumnezeu, ci va fi pierdut in periciunea cea de veci si pentru fatarnicia lui nici fata lui Dumnezeu nu o va vedea.

D-le Plesu, cand veti mai vorbi despre PNTCD, sa nu indrazniti a mai ironiza si, cu atat mai mult, a fi "hiclean". Sau, in fine, puteti plange la morminte straine, pare ca va este in fire!”, a declarat Aurelian Pavelescu, președintele PNȚCD.