Firea: "Rămân un simplu membru în partid. Dragnea ar trebui să facă un pas în lateral"

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a organizat o conferință de presă în care a venit cu argumente care să-i susțină afirmațiile conform cărora a fost faultată, în demersurile întreprinse din funcția de primar, chiar de liderul PSD, Liviu Dragnea. Firea a spus că într-un partid politic n-ar trebui să există o cenzură "dictatorială" și este gata să suporte consecințele declarațiilor sale. În același timp, Firea a anunțat că renunță la funcțiile din PSD.

"Rămân un simplu membru în partid, nu pot să particip la ceea ce se întâmplă. Dacă sunt singura care gândește așa, înseamnă că dl Dragnea i-a influențat pe toți. Nu mă fac purtătorul de cuvânt al nicunei părți din partid, dacă există și alte persoane care cred că lucrurile nu sunt așa roz, cum sunt prezentate de Liviu Dragnea, poate să spună, fiecare este o personalitate", a declarat Firea.

Aceasta a explicat că nu este "purtătorul de cuvânt al nimănui" și că nu vrea să spargă PSD, dar consideră că Dragnea ar trebui să facă "un pas în lateral".

"Pentru că a blocat proiectele majore ale capitalei, ar fi benefic (n.r. ca Liviu Dragnea) să facă un pas lateral. Aceste lucruri trebuie discutate la nivel statutar și afirmate public. Nu sunt de acord să înceapă o dizidență informală în partid, care ar crea blocaje la nivelul administrației publice și ar crea trei PSD mai mici: unii cu Dragnea, unii cu Firea și unii care nu știu ce să facă. Nu cred că e normal ca într-o formațiune politică, în mod dictatorial, să nu poți să spui ce nu merge bine. Voi respecta decizia colegilor din partid, dacă voi avea de suferit de pe urma declarațiilor mele", a declarat Gabriela Firea.