Proiect de hotărâre al consilierilor locali PNL Pitești ignorat total: "Anul acesta e ratat"

Consilierii locali liberali din CL Pitești au propus încă din luna mai un proiect de hotărâre care să vină în întâmpinarea elevilor din învățământul profesional. Consilierul local Florin Gardin, fost șef al Inspectoratului Școlar Județean, spune că încurajarea învățământului profesional dual era necesară, mai ales dacă specializările sunt corelate cu nevoile agenților economici din județ. Liberalii au propus astfel asigurarea, de la bugetul local, a unei sume de 60 lei/lună pentru fiecare elev de la profesională pentru cazare și 14 lei/zi pentru masă. După socoteala lor, cheltuiala cu un elev ar fi însemnat aproximativ 3400 lei pe an.

Din păcate, propunerea liberalilor nu a fost introdusă până acum pe ordinea de zi a vreunei ședințe de Consiliu Local. “Nu a fost luat în discuție, anul acesta (n.r. școlar) e ratat. Dar îl vom propune din nou, dacă nu este băgat pe ordinea de zi. Inițial proiectul a fost foarte apreciat în Primărie, dar apoi ni s-a spus că nu există interes”, a declarat liberalul Florin Gardin.

Gardin consideră că unii elevi ar trebui încurajați să meargă spre o școală profesională, adaptată nevoilor economice din județ. În schimb, mulți se ambiționează să facă liceul, pentru ca mai apoi să eșueze lamentabil la bacalaureat. “De ce trebuie să aibă toată lumea liceul și bacalaureatul? Dacă intri cu 1,25 la liceu nu o să iei nici în 7 vieți 6 la bacalaureat! Din păcate, nu putem convinge elevul cu note catastofale să meargă la o școală profesională. Noi am propus cazare și masă surpotate de la bugetul local pentru învățământul dual”, a spus Gardin.

În Argeș există doar un liceu tehnologic, prins într-un proiect-pilot al Guvernului, unde se oferă elevilor o masă caldă pe zi. Detalii aici: http://contraataculargesului.ro/index.php/stiri/9216-programul-pilot-privind-oferirea-unei-mese-calde-pe-zi-elevilor-continua-participa-si-un-liceu-din-pitesti