Consilier liberal: "Președintele Manu, deși a lucrat cu morții, nu percepe urgența medicală"

Consilier local piteștean și fost consilier județean, liberalul Narcis Sofianu spune că președintele Consiliului Județean Argeș, social-democratul Dan Manu, ignoră cu bună știință nevoile locuitorilor din sudul județului. Sofianu dă drept exemplu DJ Pădureți (Lunca Corbului)-Zorile (Costești), un drum aflat într-o stare foarte proastă și care ar putea scurta cu peste 10 km ruta spre spitalul din orașul Costești, folosit de mulți dintre locuitorii din sudul județului. În lipsa modernizării acestui drum, oamenii, sau ambulanța, sunt nevoiți să meargă pe DN65, până la intersecția cu DN65A, la Cerbu și abia apoi la Costești. Timpul pierdut ar putea fi diferența dintre viață și moarte în cazul unor urgențe medicale.

"Domnul Manu, deși de specialitate, chiar dacă a lucrat cu morții (n.r. Manu este de profesie medic legist) nu percepe urgența medicală a cetățenilor din sud. E absent motivat cu flacăra, ignoră faptul că oamenii, pentru a ajunge la spitalul din Costești, trebuie să facă un ocol de peste 10 km. Are stație de asfalt la Căteasca și nu e în stare să repare un drum", spune Sofianu.

Președinte al Ligii Aleșilor Locali din PNL Argeș, Sofianu spune că nici conducerea Primăriei Pitești nu are o viziune prea largă asupra urgențelor medicale. Și asta deoarece de aproape doi ani liberalii din CL Pitești au propus înființarea unei stații de Ambulanță în zona de sud a orașului, care să permită salvării să ajungă mai repede la cei din cartiere precum Prundu, Războieni sau Craiovei. Ideea a aparținut consilierului liberal Gheorghe Duțulescu, dar nici acum nu a fost promovată pe ordinea de zi a vreunei ședințe de Consiliu Local. "S-ar reduce de zece ori timpul de așteptare față de situația în care ambulanța ar veni din Nord. Proiectul e semnat, dar e undeva într-un sertar", a declarat Sofianu.