Consilier local: "Să nu ne trezim în mijlocul iernii fără căldură"

Consilierul local liberal Alexandrina Stanciu spune că a solicitat o întâlnire între aleșii locali, conducerea Primăriei, administratorii de bloc din Pitești și conducerea SC Termo Calor Confort SA. Alexandrina Stanciu, ea însăși administrator de bloc, susține că mulți au încălcat regulamentul de debranșare, mai ales în anii trecuți, iar societatea piteșteană de termoficare a ajuns într-o situație dificilă.

"Se discută de 3-4 ședințe în Consiliul Local despre închiderea Termo Calor. De ce s-au mai făcut convențiile civile și datoriile din urmă nu s-au mai dat? Nu aș vrea să ne trezim în mijlocul iernii fără căldură, mai sunt peste 30.000 de apartamente branșate la termoficare. Mulți care s-au debranșat nu au căldură deloc în apartamente, nu și-au montat centrale. Unii au plecat în străinătate și au închis apartamentele. Acum s-au mai îngreunat debranșările, e nevoie de acordul vecinilor, la notar", a declarat Alexandrina Stanciu.  

Îngrijorarea consilierului liberal nu este deloc nefondată, mai ales că la ultima ședință de Consiliu Local, președintele PSD Pitești, Cristian Gentea, a atras atenția că trebuie luată o decizie în privința Termo Calor Confort, altfel societatea riscând să rămână în noiembrie fără bani. Societatea condusă de Iulian Richițeanu este mai mereu strâmtorată, pentru că trebuie să achite înainte factura la gaze- măsură luată de furnizori după falimentul SC Termoficare 2000 SA, din 2010.