Deputatul Rădulescu vrea să-i scape de închisoare pe evazionişti!

 Proiectul de lege este al deputatului Cătălin Rădulescu. USR anunţă că va sesiza CCR, acuzând textul neclar şi lipsa unei viziuni asupra fenomenului evaziunii.Evazioniștii scapă urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral şi 20% în plus din suma vizată, au decis, marţi, deputaţii jurişti.

 

 

 Potrivit proiectului, persoanele acuzate de evaziune fiscală scapă de urmărirea penală dacă achită prejudiciul integral, la care se adaugă 20% din suma datorată, prevedere de care se poate beneficia o singură dată.

 

Noua prevedere: „În cazul săvârşirii unei infracţiuni de evaziune fiscală prevăzută la art. 8 şi 9, dacă este stabilită prin hotărâre judecătorească obligaţia inculpatului de a acoperi în termen de un an de la pronunţarea sentinţei prejudiciul produs prin comiterea faptei, majorat cu 20% din baza de calcul, la care se adaugă dobânzile şi penalizările, instanţa poate dispune o singură dată suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”.
„În situaţia în care condamnatul nu acoperă suma dispusă în termenul stabilit, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere se va transforma în pedeapsa închisorii cu executare”