Legile Justiției, modificate prin OUG. Dăncilă și-a pus în cap colegii de partid, printre care și deputatul Rădulescu!

Guvernul s-a reunit, luni dimineaţă, pentru a adopta ordonanţa de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul Justiţiei, care nu s-a aflat iniţial pe află pe ordinea de zi anunţată. Premierul Viroica Dăncilă a spus că aceste modificări vin după discuții cu reprezentanții Comisiei de la Veneția și cu cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Modificările nu sunt însă pe placul unor social-democrați.

“Această soluție a fost discutată în întâlnirea ministrului Justiției cu reprezentanții Comisiei de la Veneția. Aceste modificări au fost validate de Curtea Constituțională a României și asigură o mai bună funcționare a sistemului de Justiție, în interesul cetățenilor. Adoptăm azi o armonizare a prevederilor legilor astfel încât să răspundă cât mai bine situațiilor întâlnite în practică”, a declarat premierul Dăncilă în ședința de Guvern.

Printre contestatarii OUG se numără și deputatul argeșean Cătălin Rădulescu, care și-a exprimat opinia anti-OUG ieri seară, la un post național de televiziune.  Deci o ordonanţă de genul ăsta sigur că ar pune şi ar impieta în primul rând activitatea noastră parlamentară şi ar fi o bătaie de joc faţă de munca pe care am depus-o noi acolo timp de trei ani de zile, ca să modificăm ce era de modificat”, a susţinut el. Rădulescu a spus că în ordonanţă sunt patru lucruri “destul de grave”: amânarea detaşării magistraţilor, amânarea pensionării magistraţilor, revocarea membrilor CSM şi răspunderea magistraţilor.