Haosul din serviciile publice de transport persoane din Argeş trebuie să ia sfârşit. A fost modificată legea

Vă mai amintiţi haosul creat de deciziile Primărie Piteşti cu privire la transportul public de călători care a afectat mii se argeşeni care fie locuiau în Piteşti şi lucrau în localităţile limitrofe, fie viceversa.

Pe atunci aleşii Piteştiului au invocat faptul că legislaţia în vigoare nu le permite efectuarea transportului pe teritoriul altor localităţi învecinate. Legea s-a modificat şi, conform lui Nicolae Tudose, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei  Publice, un operator de trasport public de călători poate efectua şi astfel de servicii. Noua lege poate fi aplicată din acest an şi a abrogat şi unele prevederi care avantajau operatorul existent deja pe traseu, eliminând astfel posibilitatea atribuirii traseului unui alt operator care deţine un parc autor modern şi poate efectua astfel de servicii la tarife mai mici. Pe scurt, monopolul vechilor operatori asupra traseelor a fost eliminat şi poate intra în acest serviciu orice alt operator care deţine capacitatea tehnică şi logistică pentru un astfel de serviciu.

De asemenea, o altă modificare constă în faptul că autoritatea administrației publice locale impune sau contractează obligații de serviciu public și poate acorda, în schimbul îndeplinirii acestora, drepturi exclusive și/sau compensații de orice natură. 
Modificările și completările aduse de prezenta lege, stabilește cadrul juridic și instituțional pentru organizarea serviciilor publice de transport persoane, oferind posibilitatea autorităților administrației publice locale să asigure aceste servicii la un nivel ridicat și la tarife suportabile.