Partidele politice vor avea mai puțini bani de la buget

Comisiile parlamentare reunite de buget-finanţe au dat, marți, raport favorabil pentru bugetul Autorității Electorale Permanente (AEP), cu 22 de voturi pentru și două împotrivă, în forma diminuată, scrie Mediafax.

 Inițial bugetul alocat acesteia era de 582,8 milioane de lei, o creștere de 163,6% față de anul trecut, iar creditele de angajament au fost majorate cu 163,2%, la 582,8 milioane de lei.

Comisiile au aprobat amendamentul prin care este diminuat cu 140 de milioane de lei bugetul AEP, precum și creditele de angajament cu aceeași sumă, pentru a se asigura încadrarea în deficitul bugetar. Suma provine de la subvenționarea activității partidelor politice, potrivit Legii nr. 336/2006, pentru partidele care au participat în alegerile din anul 2016, locale și parlamentare, astfel încât suma rămasă în total pentru acestea este de 255,813 milioane de lei, informează Stiripesurse.ro.

Astfel, bugetul AEP a trecut de comisii în sumă de 442,8 milioane de lei, dublu față de anul trecut, iar același nivel este la creditele de angajament.