Dăncilă, la Forumul Industriei Auto Europene: “Oamenii au dreptate să fie supărați, dar...”

Premierul Viorica Dăncilă a participat azi la Craiova la Forumul Industriei Auto Europene 2019, eveniment desfăşurat în cadrul preşedinţiei române la Consiliul UE. Dăncilă, deși a spus că industria auto este unul dintre "pilonii" pe care se bazează dezvoltarea economiei româneşti, iar sectorul auto a fost "motorul ieşirii României din recesiune" după criza economică, a dat vina pe alții când a venit vorba despre nerealizările din domeniul infrastructurii rutiere. Și asta în contextul în care licitațiile pentru drumul expres Pitești-Craiova, cerut insistent de către Ford, s-au blocat în instanță, iar autostrada Pitești-Sibiu, solicitată de mulți ani de Dacia-Renault, există doar pe hârtie. Premierul a încercat chiar să ridiculizeze protestul #șîeu, de vineri, dar citind tot de pe foaie!

”Ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto- infrastructura de transport. Am modificat legislația pentru a crește posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin parteneriatul public-privat. (...) După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate. Oamenii au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenți, în alte guvernări au fost 0 km și să nu uităm că ministrul transporturilor din 1999, devenit apoi președintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naționale. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greșită, dar și cu o serie de piedici puse parcă intenționat de unii” a susținut Dăncilă.

Dăncilă a vorbit despre “circ”, referindu-se la protestul #șîeu, de vineri- pentru construcția de autostrăzi.

”Este o problemă esențială (construirea de autostrăzi- n.red) pentru dezvoltarea viitoare a României, însă acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune nu făcând circ și declarații politice. Concret, săptămâna trecută au început lucrările la primii km la autostrada din Moldova”, a declarat Dăncilă.