Ministrul Cuc, vești noi despre drumul expres Pitești-Craiova și autostrada spre Sibiu

Aflat într-o vizită la uzina Ford împreună cu prim-ministrul Viorica Dăncilă şi alţi demnitari, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a spus că licitaţia pentru loturile 3 şi 4 ale drumului expres Piteşti-Craiova va avea loc până la sfârşitul lunii aprilie. Licitațiile au fost anulate în instanță la începutul lunii martie, după cointestațiile depuse de frima Strabag. Ministrul a spus că “a înţeles foarte bine mesajul românilor şi nerăbdarea românilor”, referindu-se la protestele #șîeu din ultimele zile.

"Unul dintre proiectele lansate în 2017 a fost drumul expres Piteşti - Craiova. Problema vizavi de contestarea unei firme care nu participă la licitaţie va fi discutată mâine, la ora 11,00 când va avea loc ședința Comisiei de industrii şi juridică şi voi merge cu nişte modificări pe pachetul de legislaţie pe parte de achiziţii. S-au semnat contractele pentru secţiunea 1 şi 2 din lotul 1 şi 2 din Piteşti - Craiova. Din nou, am observat că se poate, pentru că pe lotul 2 avem un constructor român care a devansat termenul de elaborare a proiectului tehnic - vorbim de câştigătorul lotului 2. Aşteptăm să vedem aceeaşi mobilizare şi la lotul 1. Loturile 3 şi 4 o să le lansăm până la sfârşitul lunii aprilie. Vor fi lansate pe SICAP. Sper să nu mai avem probleme, mai ales după ce vom face aceste modificări la legislaţia pe achiziţii. Vă asigur că am înţeles foarte bine mesajul românilor şi nerăbdarea românilor", a explicat Răzvan Cuc.

Referindu-se la autostrada Piteşti - Sibiu, Cuc a spus că Guvernul este aproape de semnarea contractului pentru execuția și proiectarea secțiunii 1.

"Suntem în situaţia în care, dacă astăzi, până la ora 24,00, nu se depune nicio contestaţie, la sfârşitul acestei săptămâni vom semna proiectarea şi execuţia pentru Sibiu - Boiţa, secţiunea 1. Tot vizavi de acest proiect, la Forumul auto a fost lansată pe SICAP proiectarea şi execuţia pentru secţiunea 4. Dacă partea de contestaţii la achiziţii este apanajul nostru, şi vom face amendamentele, am fost informat de către CNAIR că trei persoane fizice care au contestat acordul de mediu - şi anume domnul Marian Iordache, domnul Stan Marin, domnul Javier Ramos, care e din Dublin, ne contestă acordul de mediu. Şi pentru ce? Că nu avem un număr destul de mare de conducte pentru mamifere mari şi avem insuficientă cercetare a locaţiilor pentru lilieci. Aceşti oameni sunt sabotori de ţară, nu se pot numi altfel. Noi vom merge mai departe cu proiectele", a spus ministrul Transporturilor.