Dosarul lui Dragnea, amânat pentru 20 mai. Președintele PSD ar putea pierde totul

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat azi pentru 20 mai judecarea dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu. În cazul unei condamnări definitive, Dragnea ar pierde calitatea de președinte al Camerei Deputaților și, cel ami probabil și funcția de președinte al PSD.

La acest termen, Liviu Dragnea a dat o declaraţie în sala de judecată, după care, în mod normal, ar fi trebuit să fie dezbateri pe fond. Avocaţii lui Dragnea şi ai celorlalţi inculpaţi au solicitat însă amânarea dezbaterilor până pe 19 aprilie, când Curtea Constituţională urmează să ia o decizie cu privire la conflictul de natură constituţională dintre Parlament şi Instanţa supremă pe tema completurilor specializate pe cazurile de corupţie. Procurorul de şedinţă de la DNA nu a fost de acord cu amânarea procesului, acuzându-i pe avocaţi că urmăresc tergiversarea judecării dosarului.

În faţa instanţei, Liviu Dragnea şi-a susţinut nevinovăţia. "Sunt total nevinovat şi vreau să vă asigur, indiferent de ce veţi decide, că nu am ştiut despre cele două că nu merg la serviciu şi părerea mea este în continuare că acest dosar e unul politic şi că timpul va confirma acest aspect", a spus Dragnea.

La ieşirea din sediul instanţei, Liviu Dragnea a fost escortat de jandarmi până la maşină, la fața locului fiind prezenți mai mulți protestatari.