Conducerea Spitalului Municipal din Curtea de Argeș întrunește Comisia de Etică pentru a ancheta felul în care a fost tratat un bărbat care a murit după ce a fost externat

Comisia de Etica din cadrul spitalului municipal din Curtea de Argeș verifică dacă medicii au respectat sau nu protocoalele in  cazul unui barbat ajuns cu ambulanța la spital și care a fost tratat pentru o criza etilica apoi  lăsat să plece fără să tină cineva cont de faptul că omul avea probleme psihice. Nici macar familia acestuia nu a fost anunțată desi in astfel de cazuri acest lucru este obligatoriu.

Bărbatul a fost gasit mort din cauza hipotermiei într-o zonă împădurită, greu accesibilă. Din investigaţiile efectuate la faţa locului, decesul nu ridică suspiciuni. Bărbatul era pe jumătate dezbrăcat, căzut într-o râpă lângă un drum folosit de obicei de ciobani. Drumul cu pricina este la o distanţă relativ mică de spital şi omul nu a apucat să iasă din Curtea de Argeş dupa externare.

Rudele au declarat că habar nu aveau de situaţie, nu ştiau că bărbatul a fost luat cu ambulanţa şi transportat la spital pentru internare.

Acest lucru este putin ciudat avand in vedere ca ,in cazul internării unui pacient cu probleme psihice trebuie anunţată familia şi găsit un aparţinător.

Vă reamintim că în urmă cu o săptămâna un caz similar s-a petrecut la Iasi. O femeie a fost găsită moartă și mâncată de câini după ce medicii de la spitalul din Iasi au externat-o.