Alte 4 orașe cumpără autobuze electrice. Piteștiul încă așteaptă

După ce Primăria Cluj a început de anul trecut înnoirea flotei de autobuze cu 30 de mijloace de transport electrice, iată că alte 4 orașe au optat pentru un transport ecologic. Piteștiul, din păcate, a depus abia luna trecută proiectul pentru achiziția a 40 autobuze electrice la ADR Sud Muntenia, deci finanțarea nu este deocamdată asigurată, nefiind semnat un contract în acest sens.

Un contract de 30 de milioane de euro, scos la bătaie de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), a captat interesul a cinci firme, care au depus oferte pentru achiziția a 51 de autobuze electrice. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat pe 18 decembrie 2018 licitaţia pentru achiziţia a 51 de autobuze electrice pentru oraşele Alba Iulia (13), Buzău (9), Ploieşti (9) şi Constanţa (20). Valoarea totală a contractului este estimată la 141,37 milioane de lei (30 milioane de euro).

Licitaţia pentru cele 51 de autobuze electrice de circa 12 metri lungime mai include şi 15 de staţii de încărcare rapidă şi 51 de staţii de încărcare lentă.

Cele cinci oferte depuse până la termenul limită din 4 aprilie provin de la: Alstom Transport (Franţa); New Kopel Car Import – Shlomo Motors Ltd (importator israelian al mărcii BYD China); Bozankaya Otomotiv – Sileo Gmbh (Turcia – Germania); Solaris Bus & Coach (Polonia); Sor Libchavy spol. s r.o. (Cehia). Ofertele urmează să fie evaluate până pe 4 octombrie 2019, conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.