Raliul Argeșului, revenire după 9 ani! Probă specială în Pitești și concurs în "templul automobilismului", Transfăgărășanul!

Raliul Argeșului revine în județ după o pauză de 9 ani! Musceleanul Norris Măgeanu, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, le-a mulțumit autoirtăților locale pentru implicare.

Raliul se va desfășura între 2 și 4 mai 2019, fiind prima etapă a Campionatului Național de Raliuri „Dunlop” 2019. Desfășurarea concursului va avea loc pe Transfăgărășan, urmând să fie organizate probe speciale în Curtea de Argeș și în Pitești.

“Zona de la Vidraru, coada lacului, până la Capra, este cu atât de multe tipuri de curbe încât este unanim recunoscută drept un templu al automobilsmului sportiv. Este tot ce poate oferi un drum mai bine”, a declarat Norris Măgeanu.

Programul Raliului Argeşului este următorul:

  • • Joi, 2 mai - fanii automobilelor pot vedea mașinile de concurs de aproape în timpul startului festiv, începând cu ora 20:00. Piața Vasile Milea (în fața Consiliului Județean Argeș) va fi gazda evenimentului, spectatorii urmând a asista la o prezentare oficială a sportivilor și având posibilitatea de a face fotografii cu favoriții, a urca în mașinile de concurs și de a pune întrebări piloților prezenți.
  • • 3 mai - pentru curioșii care doresc să vadă mașinile de concurs „alergând”, în viteză, pe un traseu tehnic și îngust, organizatorii au pregătit o probă specială interesantă, mai aproape de Pitești, la Curtea de Argeș. Traseul, care pleacă din Curtea de Argeș spre Râmnicu Vâlcea, ca mai apoi să vireze către localitatea Bălteni, se desfășoară de două ori vineri, începând cu ora 14:58, fiind unul spectaculos și cu multe capcane, echipajele urmând a avea de furcă cu virajele de pe cei aproape 6 kilometri ai traseului.
  • • Vineri, 3 mai, începând cu ora 17:00 - echipajele care iau startul în raliu vor concura pe un circuit gândit special pentru spectacol și fani. Desfășurat în jurul Stadionului „Nicolae Dobrin” din Pitești, traseul de concurs va permite spectatorilor prezenți să vadă mașinile de curse cum trec în viteză pe linii drepte sau prin viraje strânse și spectaculoase, urmând de trei ori acest circuit.
  • • Sâmbătă, 4 mai, Raliul Argeșului Catena - Powered by Peugeot se mută pe cel mai celebru drum din România: partea sudică a Transfăgărășanului, care va fi locul acțiunii în raliu, echipajele urmând a urca din zona Cetății Poenari până în apropierea Conacului Ursului, mai jos de golul alpin din Făgăraș. Pe secțiunea de drum, de aproximativ 45 de kilometri, concurenții vor avea de parcurs cinci secțiuni cronometrate, atât în urcare, cât și în coborâre, unde fiecare secundă este importantă și unde lupta se va da contra-cronometru. Urcarea de la Cetatea Poenari debutează sâmbătă, la ora 11:51, în timp ce prima mașină care ia startul în coborârea dintre Conacul Ursului și Barajul Vidraru va porni la 14:33.

Complex și cu multe variabile, raliul presupune și existența unui parc de service în care echipele tehnice pot aduce reparații mașinilor de concurs în anumite momente ale cursei. Service-ul Raliului Argeșului Catena - Powered by Peugeot va fi amplasat în zona pietonală din fața Primăriei Pitești, unde mașinile de concurs vor fi prezente atunci când nu se află pe probele speciale ale raliului, fiind una din cele mai atractive zone pentru fani.